MONDRIAAN FONDS EN T-shirt Agnes B.

Succes voor Esther Hovers!

Het gaat goed met Esther Hovers, kunstenaar uit 2016. Zij timmert behoorlijk aan de weg!
In maart kreeg zij bericht dat ze de “Young Talent” bijdrage krijgt van het Mondriaan Fonds voor de ontwikkeling van haar werk.

Daarnaast heeft het modehuis Agnes B Esther Hovers uitgekozen voor haar Ligne d’Artistes. Bij Agnes B is nu een T-shirt te koop met een van de foto’s van Esther. De foto was o.a. te zien tijdens de expositie in het Oude Raadhuis in Aalsmeer, georganiseerd door YAA samen met YAA-kunstenaars en KCA.

 

 

Expositie Jong Talent:

Nog te zien tot 16 oktober.

Een bezoek aan de expositie is zeker de moeite waard en kan nog tot 16 oktober.
Locatie: Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9, Aalsmeer.

Met de expositie Jong Talent opende de   Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) het nieuwe seizoen. Tijdens deze tentoonstelling, laten vier “YAA”- kunstenaars hun werk zien. Te zien is werk van Francesca Lai, Amber Toorop, Doris Jongerius en Esther Hovers, vier fotografen.

Esther Hovers en  Amber Toorop

Esther Hovers
Esther Hovers

Esther Hovers en Amber Toorop zijn twee van deze kunstenaars. Hovers is in 2015 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar afstudeerwerk is False Positives, bestaande uit een foto-expositie en een publicatie waarmee ze op verschillende plaatsen in Europa heeft geëxposeerd. In het Oude Raadhuis exposeert ze een serie foto’s uit haar onderzoek ‘Searching for Europe’.

Amber Toorop, is in 2015 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar afstudeerproject: ‘G’lijk weleer, mijn lieve schat’ gaat over vier generatie Indo’s en het verlangen naar het moederland. De antwoorden die ze tijdens interviews kreeg, schetsen een extreem idyllisch Nederlands-Indië. Toorop zelf is op zoek naar het antwoord op de vraag wat een thuis is.

Amber Toorop
Amber Toorop

 

Doris Jongerius en Francesca Lai

Doris Jongerius studeerde ook af in Den Haag. In de fotoserie een Sense of Home laat ze de leefwereld zien van een groep afgewezen asielzoekers die leven In een parkeergarage in Amsterdam Zuidoost. Het boek dat ze erover maakte, werd genomineerd voor de UNSEEN dummy Award. Volgens YAA zijn de foto’s zeer integer gemaakt en doen ze recht aan de mensen die gefotografeerd zijn.

Doris Jongerius en Amber Toorop
Doris Jongerius en Amber Toorop

Tot slot de van oorsprong Italiaanse Francesca Lai. Francesca Lai maakt korte films, vol van kleur en vorm, korte films die handelen over een ongebruikelijke handeling. Zij gebruikt het lichaam als materiaal: zo wordt met enkele lange haren een heel concert gegeven. In weer andere films heeft zij een ‘loop’ gemaakt waarin het ene beeld zeer verrassend dan wel haast onopgemerkt in het andere overgaat. YAA vindt haar een talentvolle jonge filmmaker/beeldend kunstenaar die de wereld met haar werk wat aangenamer maakt.

img_2948
Francesca Lai in gesprek met bezoeker

JONG (YAA) TALENT

De Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) opent op zondag 16.00 uur haar expositie Jong Talent. Tijdens deze tentoonstelling, die te zien is tot en met zondag 16 oktober, laten vier “YAA”- kunstenaars hun werk zien. Te zien is werk van Francesca Lai, Amber Toorop, Doris Jongerius en Esther Hovers, vier fotografen.  Op een aantal momenten een  performance van Manuel Sánchez Garcia (componist) te bewonderen.
Deze vijf kunstenaars zijn in 2015 en 2016 geselecteerd voor een bijdrage van YAA. De bijdrage is deels besteed aan het werk dat te zien is op deze expositie.
De tentoonstelling laat uiteenlopende werken zien, die elk op een andere manier in spelen op de actualiteit. Voor de vrienden van YAA is het een uitgelezen moment om het werk van een groot aantal kunstenaars die door YAA worden ondersteund op één locatie bij elkaar te zien.

Wij nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij deze opening.
De opening is op zondag 4 september 2016 en begint om 16.00 uur.
Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9, Aalsmeer. Na afloop is er een hapje en drankje.

EXPOSITIE YAA-KUNSTENAARS

YAA is op zoek naar Galeries. Inmiddels hebben we een aantal suggesties binnen gekregen, waarmee we aan de slag gaan.
Begin april is Janneke Tigchelaar samen met Esther Hovers (YAA 2016), Doris Jongeriu (YAA 2015) en Francesca Lai (YAA 2015) naar Aalsmeer gegaan om daar kennis te maken met de Stichting Kunst en Cultuur in Aalsmeer en om de expositieruimte “Het Oude Raadhuis” te bekijken. De reacties waren erg enthousiast. De Stichting Kunst en Cultuur biedt graag ruimte aan de vier jonge kunstenaars (ook Amber Toorop (YAA 2016) gaat meedoen). De kunstenaars waren erg enthousiast over de ruimtes. Zij gaan nu samen een expositie maken speciaal voor deze ruimtes. Bij de opening laat Felipe Ingnacio Noriega (YAA 2015) een werk uit zijn eigen composities horen.
Uiteraard houden we u  via de Nieuwsbrief op de hoogte van de openingsdatum van de tentoonstelling. Waarschijnlijk wordt dit september. Geïnteresseerd in de Nieuwsbrief? Meldt het dan bij youngartfundamsterdam@gmail.com. Wij zetten u dan op de lijst.

foto Aalsmeer