Kunstenaars 2016

YAA ondersteunt  in 2016 weer een aantal jonge talentvolle kunstenaars.  De sponsors van YAA hebben inmiddels hun keuze gemaakt uit de voorgedragen kandidaten. Ook dit jaar weer is er gekozen voor een grote diversiteit in disciplines: fotografie, video-art, choreografie en muziek.
Het aanbod van kandidaten was zoals altijd weer bijzonder. Dit dankzij de voordrachten van de stakeholders van YAA. De kunstenaars die werden gekozen zijn:
Ester Hovers en Amber Toorop, beide fotografen en voorgedragen door Corinne Noordenbos (KABK), Anne Suurendonk, choreografe, voorgedragen door Suzy Blok (Dansmakers), Manu Sanchez Maria, componist, voorgedragen door Wim Henderickx (Conservatorium)  en Jessica Tucker, video-art/performance, voorgedragen door Tobias Karlsson (Rietveldacademie).

Een van onze sponsors heeft aangegeven een bijdrage te  willen geven aan nieuwe initiatieven, “nieuwe energie”. YAA kan daarmee haar netwerk en naamsbekendheid verder uitbreiden. In 2016 kan daardoor een bedrag beschikbaar worden gesteld voor de SBK-publieksprijs. Deze prijs is uitgeschreven door de SBK ter gelegenheid van hun 60 jarig jubileum en gewonnen door Bruno Slagboom. Verder is een deel van die bijdrage beschikbaar voor  de ontwikkeling van een samenwerkingsverband met Frascati.