AFTRAP 2017 GROOT SUCCES!

De geselecteerde YAA-kunstenaars 2017 hebben in een volle zaal in Bellevue een eerste glimp laten zien van de projecten waaraan zij met steun van YAA in 2017 gaan werken. Voor de kunstenaars was het natuurlijk spannend om voor zoveel onbekenden hun werk te presenteren, maar door de ‘volle bak’ werd het een feestje.
Later in het jaar treden ze, ieder in hun eigen omgeving voor het voetlicht met het resultaat. Vrienden van YAA ontvangen daarvoor een uitnodiging.

In augustus al staat de opera van Rick van Veldhuizen op het programma. Het toneelstuk van Sara van Gennip is in januari te zien als lunchvoorstelling in Bellevue. Wij houden u op de hoogte!

Een greep uit de reacties van de vele enthousiast bezoekers:

‘Bijzonder die variëteit aan kunstenaars’

‘Wat zijn ze enthousiast en ambitieus’

‘Ze geven in aangenaam tijdsbestek achter elkaar een mooie presentatie’

‘Alsof ik een abonnement heb op een jaarlijkse verrassing’

MONDRIAAN FONDS EN T-shirt Agnes B.

Succes voor Esther Hovers!

Het gaat goed met Esther Hovers, kunstenaar uit 2016. Zij timmert behoorlijk aan de weg!
In maart kreeg zij bericht dat ze de “Young Talent” bijdrage krijgt van het Mondriaan Fonds voor de ontwikkeling van haar werk.

Daarnaast heeft het modehuis Agnes B Esther Hovers uitgekozen voor haar Ligne d’Artistes. Bij Agnes B is nu een T-shirt te koop met een van de foto’s van Esther. De foto was o.a. te zien tijdens de expositie in het Oude Raadhuis in Aalsmeer, georganiseerd door YAA samen met YAA-kunstenaars en KCA.

 

 

WORDT VRIEND EN GEEF ZE EEN ZETJE!

In Bellevue hebt u gezien hoe belangrijk de YAA-prijs is voor de kunstenaars. Door onze bijdrage kunnen ze hun project nèt iets beter afleveren. En dat geeft zelfvertrouwen.

WORDT DUS OOK VRIEND! Hoe meer vrienden, hoe meer kunstenaars we een steuntje in de rug kunnen geven. Het gaat niet om grote bedragen. Al voor € 50 per jaar bent u vriend en kan YAA jonge mensen helpen met nèt dat kleine beetje extra! En – uw bedrage is fiscaal aftrekbaar.

Een klik op de groene button om YAA-vriend te worden en wij sturen u informatie over YAA en over de aftrekbaarheid van uw gift. Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,
namens het YAA bestuur

Marianne Harten
Penningmeester

 

Inge Meijer in PULSE

Inge Meijer, YAA award 2013, exposeert deze maand in PULSE 13, in Arnhem.
De opening is op zaterdag 4 februari 16.00 uur. De expositie is van 4 t/m 26 februari: van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem. Deze maand met Jeroen Kramer, Peter Otto, Aline Eras en Inge Meijer. Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak; mail: info@omstand.nl.

Studio Omstand presenteert elke maand PULSE; een kunst- en cultuurprogramma op 4 verschillende projectlocaties op en rond het Transformatorplein, in het Nieuwe Kade Kwartier: Trafohuis Nr.1, Paviljoen, Accuruimte en Turbinekamers.
Meer info op www.omstand.nl

Foto: Inge Meijer

De belangrijkste dag in onze jaaragenda komt eraan!

Woensdag 15 februari 2017
Theater Bellevue, aanvang 16.00 uur

De YAA-kunstenaars van 2017 (www.youngartfundamsterdam.nl) presenteren hun werk met inleiding over hun opleiding en vakgebied.

We nodigen al onze sponsors, vrienden en vrienden van vrienden van harte uit voor deze informatieve én gezellige middag.

Aansluitend is er een borrel en eten we samen.

Inschrijven kan via het contactformulier  of via de mail: youngartfundamsterdam@gmail.nl

Workshop Fundraising

“I’m very thankful to the YAA for the possibility of learning about such important matters as fundraising is. I found nice the completely practica approach of the sessions (it wasn’t about learning theory, but about really defending our project, a real one). For me the biggest challenge was and still is the mindset shift that these sessions made me start to develop. It was great as well having a second artist in the same position, someone else to throw my opinions, questions and ideas at. Lees verder

HOUSING HELPED US……!

My name is Sophie Mayeux, I am a French choreographer who was selected by Dansmakers Amsterdam to participate to the Moving Forward project. During these two weeks, my dancer and I had the chance to be hosted by Renee and her husband Roel  in Amsterdam thanks to Young Artfund Amsterdam. I wanted to thank you very much for making possible this meeting between Renée, Roel and us. We had a very nice time at their house, Renée and Roel were really warmhearted and we felt very welcome in their house. This great conditions helped us and support us during the creation process at Dansmakers which is always a stressful period. Roel cooked for us very often, it was very lovely.

Lees verder

Kunstenaars 2017

Uit een groep van 10 genomineerden werden door onze sponsors 5 kunstenaars gekozen die mogen rekenen op een projectbijdrage in 2017. De meeste stemmen gingen naar:
  • Sara van Gennip, literatuur, www.saravangennip.nl. Voorgedragen door Jeanette Smit van Theater Bellevue
  • Karl Ketamo, fotografie, www.karlketamo.com. Voorgedragen door Lotte Sprengers van KABK Den Haag
  • Jaha Koo, theater en muziek, www.gujaha.com. Voorgedragen door Barbara van Lindt, Das Theater Amsterdam
  • Jija Sohn, dans, www.jijashohn.com. Voorgedragen door Suzy Blok van Dansmakers Amsterdam
  • Rick van Veldhuizen,  muziek, www.rickvanveldhuizen.eu. Voorgedragen door Wim Henderickx van het Conservatorium Amsterdam